Bancovo najciekawszym Nowym Cyfrowym Biznesem 2018 r.

Platforma kredytowa Bancovo to najbardziej innowacyjny, Nowy Cyfrowy Biznes ubiegłego roku. Bancovo triumfuje w tej kategorii w konkursie The Heart Corporate Innovation Awards 2018.

The Heart, korporacyjne centrum innowacji, wspólnie z partnerami Mastercard oraz Ghelamco nagrodziło po raz drugi firmy, które najskuteczniej otwierają się na innowacje, budowanie partnerstw i wdrażanie nowych technologii. Laureatów ogłoszono podczas uroczystej gali 24 stycznia 2019 r.

O wyróżnienia w 5 kategoriach: CEO Roku, Zespół Wprowadzający Innowacje, Współpraca Roku, Transakcja Roku i Nowy Cyfrowy Biznes roku walczyło 15 finalistów. W kategorii Nowy Cyfrowy Biznes z platformą kredytową Bancovo konkurowały w finale aplikacje goodie stworzona przez Bank Millennium oraz EmpikGO.

Nagrodzone Bancovo znalazło się w znakomitym towarzystwie. W innych kategoriach The Heart Corporate Innovation Awards 2018 triumfowali odpowiednio: Przemysław Gdański, prezes Banku BGŻ BNP Paribas, NOW! – zespół cyfrowej transformacji PKO Banku Polskiego, PKO Bank Polski & Coinfirm, akwizycja Going. przez Empik. Członkowie Jury przyznali również nagrodę specjalną za odwagę we wprowadzaniu innowacji. Otrzymała ją spółka Tauron.

Bardzo się cieszymy, że jury wskazało właśnie na naszą platformę, jako przykład najbardziej innowacyjnego Nowego Cyfrowego Biznesu stworzonego w Polsce w ubiegłym roku. Bancovo powstało po to, aby zmienić sposób w jaki klienci korzystają z kredytów i pożyczek online. Agregujemy wiele ofert, w jednym miejscu. Dostarczamy klientom spersonalizowaną ofertę i zapewniamy dostęp do gotówki nawet w 15 min.. Otrzymana właśnie nagroda pokazuje nam, że rynek potrzebuje dziś właśnie takich innowacji – ­mówi Monika Charamsa, prezes zarządu Bancovo.

Konkurs The Heart Corporate Innovation Awards powstał, aby promować korporacje, które otwierają się na innowacje. Organizatorzy wyróżniają liderów, którzy mają odwagę wdrażać zmiany, zespoły kierujące innowacjami i odpowiadające za cyfryzację dużych firm, najciekawsze wdrożenia i startupy – w tym te tworzone przez większe firmy.

Pełna lista finalistów znajduje się na stronie: http://awards.theheart.tech/

O Bancovo

Bancovo to pierwsza w Polsce platforma kredytowa, która skupia banki i firmy pożyczkowe . Dzięki takiej agregacji Klienci Bancovo otrzymują spersonalizowane oferty różnych kredytów i pożyczek, w jednym miejscu i czasie. Wypłata gotówki może nastąpić nawet w 15 minut. Platforma stosuje te same procedury bezpieczeństwa, które wykorzystują wiodące banki w Polsce, dlatego gwarantuje użytkownikom bezpieczeństwo. Ze względu na różnorodną ofertę Bancovo, platforma przeznaczona jest dla szerokiej grupy odbiorców, z różnym poziomem zdolności kredytowej oraz o zróżnicowanych oczekiwaniach wobec kredytodawców. W odróżnieniu od porównywarek dostępnych na rynku, Bancovo jako prezentuje konkretną, indywidualną ofertę. Jest marką należąca do NewCommerce Services.